Despre  Ajax Systems  putem discuta cu placere mult timp, dar ar trebui sa incepem cu ideea de baza, intelegerea functionarii lui.

 

HUB Ajax

            Baza sistemului de alarmă este unitatea centrală, care în AJAX este numită HUB.  
            Hub-ul vine în 4 versiuni diferite - HUB, HUB Plus, HUB2, HUB2 Plus. Vă recomandăm HUB2 sau HUB2 Plus, deoarece acceptă toate produsele și va primi actualizări de software de ani de zile.
            

Diferența dintre Hub 2 și Hub 2 Plus

           Un hub este de preferință conectat la Internet printr-un cablu Ethernet de la router. Dacă utilizați acesta prin cablu, Hub 2 este suficient. Dacă puteți conecta Hub-ul la internet doar printr-o cartelă SIM, deoarece nu există internet acasă, atunci ar putea fi înțeles să alegeți Hub 2 Plus, deoarece acceptă atât 2G, cât și 3G și 4G.

 

Sirena

O alarmă de efracție este trimisă în mod standard pe telefonul dvs. mobil, dar nu alungați hoțul dacă nu sunteți acasă. Cel mai bun mod de a alunga hoții este de atrage atenția vecinilor de cartier, iar asta se face cel mai bine cu lumina și mai ales sunet. De aceea, Ajax are două sirene diferite, HomeSiren pentru interior și StreetSiren care poate fi montat atât în ​interior, cât și în exterior. Volumul este reglabil în 3 setări pentru ambele, volumul maxim pentru sirena interioară fiind de 105db și 113db pentru sirena exterioară.

 

Control

Există 4 moduri de a arma și dezarma sistemul de alarmă: 

 • Cu propriul smartphone prin aplicația AJAX ( se instaleaza din GooglePlay, AppStore, Windows) , oriunde în lume.

 • Cu AJAX SpaceControl, telecomanda cu o rază de acțiune de pana la 1200 de metri (spațiu deschis).

 • Cu AJAX KeyPad, panoul de control al codurilor de interior.

 • Cu   AJAX KeyPad Plus, de un control cu ​​​​Suport DESFire® (RFID) încorporat.

Dacă alegeți KeyPad Plus, puteți dezactiva sistemul cu un Tag sau Pass. Eticheta (Tag) este utilă pentru atașarea unui breloc, iar Pass-ul este un card potrivit ca un card pentru portofel. Cu KeyPad Plus, un utilizator poate folosi și smartphone-ul cu RFID încorporat pentru a dezactiva sistemul. Aproape fiecare smartphone modern are acest cip. Dacă intenționați să utilizați detectarea exterioară, alegeți SpaceControl și nu KeyPad. În cazul detectării exterioare, trebuie să opriți sistemul înainte de a intra în casă, iar KeyPad-urile sunt întotdeauna plasate în interiorul casei.

 

Ce vrei să protejezi

Unde poți să detectezi intrușii. In interiorul casei sau afara, in gradina ta. In cazul unei case decomandate cu gradina inchisa va recomandam in primul rand folosirea detectiei exterioare. La urma urmei, cu cât știi mai devreme că cineva are gânduri "secundare", cu atât mai bine. Dacă nu puteți proteja o casă care este decomandată, cum ar fi o casă cu terasă, puteți utiliza adesea doar detectarea internă sau combinația de detecție internă cu un singur detector extern pentru grădina închisă. Nu uitați că o ușă de intrare în care pot veni poștașii nu este niciodată echipată cu detecția exterioară, așa că în interior ar trebui să plasați un contact magnetic de usa.

 

Detectoare de interior

Pentru utilizare în interior, puteți alege dintre următoarele detectoare de mișcare:

 • MotionProtect: raza de actiune de 12 metri, unghi de acoperire de 90 de grade

 • MotionProtect Plus: rază de acțiune de 12 metri, vedere la 90 de grade, cu senzor radar încorporat pentru a face față șeminelor ​​și ferestrelor deschise în timpul activării alarmei.

           În încăperile în care aerul este pornit când alarma este pornită, alegeți această versiune.

 • CombiProtect: rază de acțiune de 12 metri, câmp vizual de 90 de grade, cu microfon încorporat care detectează spargerea sticlei.

 • Cortina MotionProtect: raza de actiune de 10 metri, unghi de vizualizare 6 grade, pentru a proteja zona foarte specifica. De exemplu, de-a lungul ferestrelor, astfel încât să vă puteți plimba liber în camera de zi, iar detectarea are loc numai lângă ferestre.

 • MotionCAM: rază de acțiune de 12 metri, vedere la 90 de grade, cu cameră foto încorporată care trimite mai multe fotografii pe telefonul mobil în 9 secunde de la detectarea mișcării, astfel încât să știți cine sau să declanșeze alarma. Acest detector este posibil numai în combinație cu un Hub 2 sau Hub 2 Plus. Pe lângă detectoare de mișcare, sunt disponibile și contact de ușă. Le montezi pe ferestre si/sau usi. Dacă în camera în cauză a fost deja ales un detector de mișcare, nu mai este necesar un detector de ușă suplimentară.

 
Sunt disponibile două contacte de ușă diferite:

 

Detectoare de fum

Un incendiu nu se întâmplă des, dar atunci când se întâmplă, deseori pune imediat viața în pericol. Este recomandat să instalați câte un detector de fum în fiecare cameră și în locații cu o sobă/cazan o combinație cu detectarea de monoxid de carbon. AJAX are disponibile atât detectoare de fum obișnuite, cât și combinate.

 • FireProtect: detectează fumul și creșterile rapide ale temperaturii
 • FireProtect Plus: detectează, de asemenea, CO / monoxid de carbon

 

Butoane de panică

Pentru seniori, copii și oameni care le place să poată apela pentru ajutor prin apăsarea unui buton, Butonul de panică este disponibil. Un buton de panică fără fir care poate notifica rapid oamenii cu privire la solicitarea de ajutor. Pe lângă primirea unei notificări pe toate telefoanele conectate, este posibilă și activarea sirenelor conectate imediat ce butonul este apăsat, pentru atragerea și atenția împrejururilor. Pentru a reduce șansa de a apăsa accidental butonul, puteți alege DoubleButton. Cu acest buton trebuie să apăsați simultan ambele butoane înainte de a trimite un mesaj de urgență. În acest fel, șansa de a apăsa accidental butonul este exclusă. Cu butonul normal cu 1 buton, pe lângă trimiterea unui mesaj de urgență, puteți alege să utilizați acest buton exclusiv ca întrerupător, acest lucru nu este posibil cu DoubleButton. DoubleButton este menit doar să semnaleze o urgență și, prin urmare, nu este potrivit pentru comutarea echipamentelor sau porților. Ambele butoane au rază de acțiune wireless de 1200 de metri față de AJAX Hub (în câmp deschis), deci pot fi folosite și în grădină și aproape de casă. Butonul poate fi montat direct pe perete cu banda inclusa sau poate fi lasat undeva la indemana,  dar poate fi plasat și într-un suport "Button Holder", astfel încât să poată folosi atât într-o poziție fixă, cât și să îl puteti lua în grădină, de exemplu.

 

Detectoare de exterior Ajax

AJAX Systems are în prezent 3 detectoare de exterior în gama sa de produse. Le vom discuta unul câte unul.

 • AJAX MotionProtect Outdoor detector poate asigura o suprafață până la 15 metri la un unghi de 90 de grade. Aceasta este de aproximativ 175 de metri pătrați. Daca asezati detector intr-un colt acesta poate proteja o suprafata de aproximativ 13×13 metri. AJAX MotionProtect Outdoor trebuie să monteze întotdeauna la 80 cm și 130 cm. Pentru o casă individuală, aceasta înseamnă că de obicei aveți nevoie de 4 dintre aceste detectoare. Nu există o alegere de culoare pentru MotionProtect Outdoor. Din cauza căldurii soarelui, alegem întotdeauna albul. O culoare neagră ar deveni prea fierbinte la soare și ar avea un efect negativ asupra calității detectării. Pentru a proteja în continuare detectorul atât de soare, cât și de ploaie, este disponibilă copertina AJAX. Acesta este un capac de protecție suplimentară pe care pur și simplu glisați pe detector cu bandă preinstalată pentru a preveni ploaia să cadă direct pe senzor. Avantajul acestui lucru este că funcția anti-mască poate face treaba mai bine. Acest detector poate „vedea” când ceva sau cineva blochează imaginea, 
 •  AJAX MotionCAM Outdoor , este aproape identic cu MotionProtect în aer liber, dar cu o cameră built-in foto, astfel încât să poată vedea mai multe fotografii ale. mișcării detectează. Astfel știi ce acțiune să întreprinzi în cazul unei alarme, pentru a putea vedea imediat cine se află în grădina ta.
 •  AJAX DualCurtain Outdoor este, după cum puteți vedea pe video de mai sus, menit să asigure o zonă aproape de casă. Creezi un fel de perdea în jurul casei. De îndată ce cineva trece linia această perdele, se va declanșa o alarmă. Acest detector este ideal pentru securizarea ușilor sau ferestrelor din exterior. Distanța de detecte este reglabilă până la maximum 15 metri pe latură. Cu un singur detector puteți proteja o latură de 30 de metri.

 

Alte produse AJAX

Pe lângă efracția și detectarea incendiilor, AJAX are și alte câteva produse care ajută la prevenirea problemelor sau sunt doar convenabile. Le descriem astfel:

 • Priză: plasată într-o priză de perete existentă, pornește sau oprește automat dispozitivul conectat la timp sau o alarmă.
 • WallSwitch: La fel ca Socket, cu excepția faptului că este montat în spatele prizei de perete, ferit de vedere.
 • Releu: Pentru acționarea porților și ușilor electrice
 • LeaksProtect: Detectează apa, utilă pentru cazan sau mașină de spălat
 • Sursa de alimentare de 12 volti: Cumpara-o doar daca vrei sa instalezi alarma intr-o caravana sau rulota. În mod implicit, Hub-ul are deja o baterie de rezervă în caz de pană de
 • curent acasă. Nu cumpărați acest produs dacă aveți la dispoziție 220 volți.

GlassProtect: detector de interior care detectează spargerea sticlei. De fapt, ar putea fi listat printre detectoare de interior, dar credem că CombiProtect, o combinație de detectare a mișcării și spargerea sticlei, este o alegere mai bună. De aceea acest produs primește o ultimă mențiune Transmițător: Vă permite să integrați detectoare de alte activități în sistemul AJAX.

 

 

 

Sus